CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 11, 2014

USIA ANTARA MASA

Bila dah berumur nih..rasa nak sentap tu dah malas..rasa nak ambik port pasal hal orang pon dah kurang...ko nak bising..lantak ko le..nak ngata aku depan2 biorkan je la..dilayan pon bukan boleh buat untung..bila ada yang busy body..senyum je x perlu kata apa2..bila ada yang menyakitkan ati..keluar jugak la sedas dua..pastu senyap malas nak layan..ikut ko lah nak buat apa..rasa diri dah tua suma x kuasa..bawak je diri kat tempat yang selesa..baik banyak diam dari kata apa2..kalau orang dah tak suka lawan pon x guna..kalau budak muda ajak berlawan kata..diam je..bagi je dia menang..sebab memang itu yang dia nak..lawan pun x guna buat sakit ati jek..usia ini buat aku rasa lebih tenang..kurang rasa nak melawan. bukan pasrah tapi sebelum bertindak aku kaji dulu berbaloi tak kalau aku melawan..ada hasil yang menguntungkan tak..kalau xde diam lagi baik..hahahahha sian macam rimau dah hilang taring..tapi itulah hakikat..berdiam tu lagi best..melihat, menganalisa, baru bertindak kalau ada untung..kalau xde toksah layan. suka kata 2 ustaz pahrol
" Tidak ada keadilan mutlak didunia ini. semakin kita terima hakikat ini hidup kita akan semakin tenang . Jika tidak kita akan sentiasa rasa marah,kecewa,dipersenda,dan ditipu oleh manusia lain dan keadaan sebaliknya apabila kita mula menerima hakikat dunia memang tidak adil. Maka hidup akan jadi lebih harmoni".

0 comments:

Post a Comment