CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 19, 2015

Hati-hati perangkap penjenayah siber


pepagi ada sorang tegur kat skype..aku saja add nak tgok sapa..tengok nama dah pelik..bila bersoal jawab lagi pelik. teringat kisah negro2 yang ditangkap bersama script untuk online chatting sambil mencari mangsa untuk diperdaya (duit, dadah,pelacuran)..soalan dan jawapan dia macam dah discriptkan. bila kita x tunjuk interest dia terus senyap..mau aku layan rasa panjang lagi cerita. pelik x tetiba x kenal aku cakap nak invest.ntah apa2 kalau orang mudah percaya jadikla macam yang pernah berlaku kat media massa tu..kena tipu, duit lesap, kena tangkap sebab dalam beg ada dadah dia sendiri x tau..hati2lah semua ye

0 comments:

Post a Comment